Girl Behind the Screen
Segmen "ALL ABOUT THE SONGS" by BAJUWARNACOKLAT
Thursday, June 18, 2015 | 6:39 AM | 1 comments
Bismillahhhh . join Giveaway lagiii ^^ tapi Giveaway kaliniii best tauu . sebab ? sebabnyaaaa kena la baca sampai habis entry :)

http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/05/segmen-all-about-songs-by.html


Giveaway ni berkaitan lagu tauu .
jommm jawab soalan penganjur .


1. Lagu yang membuatkan uollss teringat masa zaman-zaman sekolah duluuu. Yang ada memori bila mana uollss dengar jee mesti ada teringat kawan-kawan masa sekolah tu dan semua benda nakal benda baik yang uollss buat masa tu. Kalau uollss tengah sekolah skrg ni, apa lagu yang paling uollss akan kenang bila dah tamat persekolahan nanti?

 ♥  hmmm disebabkan zaman sekolah dah berlalu 2 tahun dah so tak berapa nak ingat sangat ..tp tetap nak jawab heee . aku cuma teringatkan lagu DIKIR BARAT yang kitorang persembahkan time Hari Anugerah Sekolah . time tu Form 5. itulah kenangan yang ada :)

Ala ewa ewa bule,
ewa bule teraju tigo,
ala ewa ewa bule,
ewa bule teraju tigo.

heheee itu je yang ingat ;)

 2. Lagu yang bila uollss dengar mesti teringat masa patah hati duluuu. Dan betapa suweyyynyaa pada ketika itu. Kalau tak pernah patah hati, sakit hati. Hahaaa. Pernah tak? Mana tahu kecewa sbb Mak taknak belikan jajan ke.

♥  haha takde lah kecewa sebab mak tak belikan kesukaan but I'd biggest broken heart last time . sama macam remaja lain , pasal cinta laa . lagu CAKRA KHAN HARUS TERPISAH :)


3. Lagu yang boleh buat uollss bangkit dan move on!

♥  JAR OF HEART . "who do you think you are~" .a line of this song . memang boleh bg semangat untuk move on but I still failed until now >.<

4. Lagu yang buat uollss teringat kat mak/ayah kalau dengar ni. Boleh meleleh-leleh air mata lagi-lagi kalau duduk asramaa tu.

lagu dari Aeman - Anak Soleh . lagu ni memang top selalunya di majlis restu . memang akan meleleh leleh kannn kalau dengar lagu nih .
 
 5. Lagu yang mengisahkan pasal kehidupan uollss sekarang, apa yg uollss rasa dan alami.
 
I think lagu from SNSD or GIRLS GENERATION - into the new world . untuk yang tak minat kpop mesti taktahu lagu ni haha . setiap kali dengar mesti semangat untuk melakukan sesuatu lebih baik mesti timbul . sebabnya aku memang admire SNSD ni . from bottom ,from orang ignore dorang  ,tengok sekarang apa yang dorang dah achieve . INTERNATIONAL GIRL GROUP dah . memang admire sangat dgn kesungguhan dorang .
 
 6. Lagu yang uollss nak sangat nyanyi kat someone. Macam laki sendiri ke, kawan baik ke or sesapa lah. Crush pon bisaa dong. Hahahh
 
haha actually my voice tak sedap langsung pun aku mengaku .tapi memang teringin sangat nak nyanyi lagu BOYFRIEND from Justin Bieber to someone I crush on . but tukar ke female version .so sweet lagu tu . 
 
 7. Lagu yang kau nak nyanyi kat aku. Hehewww. Ada tak? Mohon ada lah mana tahu ada sesapa nak nyanyikan lagu What Makes You Beautiful by One D ke kat gue. Nombor tujuh ni kalau takde takpe. Nak jawab lagi bagusss. Hehe. Jangan nyanyi lagu Lelaki by Yuna dahlah. Gue bukan lelaki tak gunaaaa.
 
boleh tak nak tujukan lagu SENYUM from Aziz Harun untuk tuan blog ? hihiii hope your Ramadhan and Syawal will be great in this year ☺
 
'till here . thanks for reading . 



hello cute stalker(s) ! I'm owner of this.this is my second blog .blog ni tiada button follow so just follow my first diary .just be nice here. then i will nice with you #byOwner
[ One | Two | Three | Four ]

diary About Stuff





template by: Sha's daughter
editor: Farah 'Adila
Doodle: tumblr
Software: AP CS5